dijous

Errors comptables

Els últims dies hem vist que s'han fet públics un seguit d'errors comptables pràcticament sense importància.

Es tracta, d'una banda, d'un petit error comptable de 3.500 milions d'Euros que el ministeri de finances d'Irlanda ha detectat en els seus números del 2010.

També , com ha estrella destacada, tenim un altre petit error comptable en aquests cas alemany, que ha consistit en la doble escriptura de dèbit (ho citen així als mitjans) d'aproximadament uns 56.000 milions d'Euros de res durant el 2010 i el 2011 en el banc dolent creat per sanejar el Hypo Real State, el FMS Wertmanagement.

En ambdós casos, això es traduirà en una reducció del percentatge de deute públic d'aquests països.
Doncs res, preguem als deus dels comptables de les finances públiques que no trobin cap més error comptable en sentit invers a aquests que hem comentat.


A la petita i mitjana empresa és molt important implantar els processos de control necessaris per intentar que els errors comptables es detectin a temps, donat que si es produeixen, sense naturalment tenir que arribar a aquests imports astronòmics dels que parlem, poden donar peu a que interpretem malament la informació comptable i econòmica i financera amb resultats negatius o àdhuc catastròfics per a la gestió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada