dilluns

Memòria Econòmica de Catalunya 2010

Inaugurem aquest nou format de blog per parlar te qüestions d'economia i empresa amb un tema que ja hem tractat d'altres vegades, perquè es va repetint cada any. A vegades , amb els temps veloços que corren, sembla que els balanços quan es presenten van tard, però no oblidem que encara que la immediatesa a la qual ens obliga moltes vegades l'ambient, l'anàlisi rigorosa de la realitat és fonamental per aprendre'n de cara al futur. El tema en qüestió és la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya , en aquest cas del 2010, que elaboren les Cambres de Comerç Indústria i Navegació Catalanes, a la qual assistim devotament sempre que podem des de fa uns anys , però molt pocs dels 46 que fa que les Cambres realitzen aquest gran estudi. Recordem amb tristor (bé, potser no tant) que no vam assistir a la del 2009 que sembla que va ésser la quina recollia un pitjor comportament del PIB o Producte Interior Brut català, des de l'inici de la primera memòria editada.

A destacar especialment a l'edició d'enguany , segons el seu director, l'estudi monogràfic sobre la fiscalitat empresarial a Espanya : situació actual i cap on anar.

A l'acte de presentació a la mítica ( per nosaltres, segons explicàvem a Suquet) Casa de la Llotja, l'Honorable Conseller d'Economia i Coneixement, a banda de felicitar els autors i la Cambra per la qualitat i la constància en l'estudi, ha parlat de coses més properes en el temps com les grans decisions a prendre en l'àmbit de les finances europees aquesta setmana (per el rescat de Grècia) o una demanda de corresponsabilitat, a l'hora de reduir deute public no només de l'Estat sinó també de la Generalitat de Catalunya , amb els ingressos que puguin provenir de la privatització de la gestió de l'Aeroport del Prat.

També l'honorable Conseller Dr. Andreu Mas Collell, davant unes paraules del president de la Cambra sobre la mida de l'empresa catalana, ha suggerit que en alguna propera edició de la memòria pugui dedicar algun monogràfic a aquesta qüestió. Des d'aquí també suggerim que revisin la mida de les plates de canapès del piscolabis que hi ha hagut després de l'acte.


Des d'aquest enllaç podreu veure o descarregar la presentació que s'ha utilitzat en l'acte de presentació , valgui la presentància, d'aquesta memòria Econòmica de Catalunya 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada